Z okazji dnia 7. maja życzę Wam
pięknej pogody dla ciała i ducha,
tysiąca okazji do uśmiechu,
małych sukcesów w każdej godzinie
i przyjemności z wykonywania najprostszych czynności.
SZPINAK Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM w musztardowej śmietanie
500 g szpinaku baby
150 g wędzonego łososia
200 ml śmietanki 30%
1 łyżeczka musztardy Dijon
świeżo mielony pieprz
Szpinak umyć i delikatnie osuszyć. Rozgrzać patelnię pokrytą łyżką oliwy. Wrzucić szpinak na patelnię, a gdy zwiędnie wlać śmietankę wymieszaną z musztardą. Dodać kawałki łososia wędzonego na zimno i podgrzewać przez 2-3 minuty. Doprawić czarnym pieprzem i podawać.
Coś pysznego, kocham łososia;)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawa propozycja na śniadanie :) Zwykle jem taki szpinak i łososia, ale na obiad, do makaronu. Ale... Może mnie kiedyś najdzie chęć na coś takiego o poranku? Kto wie.
OdpowiedzUsuńAleż to pysznie wygląda! Zjadłabym od razu całą michę! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam te smaki, wszystkie, szpinak, łosoś, kremowa musztardowa śmietanka... chociaż dla mnie to raczej na obiad lub kolację :) ale to akurat bez różnicy przecież!
OdpowiedzUsuńOo, bosko i kremowo *_* Kocham szpinak! Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńNawzajem :)
OdpowiedzUsuńIdealna para...:)!
OdpowiedzUsuńjak pysznie :) też chcę takie śniadanko :) pozdrawiam!!
OdpowiedzUsuńhmh, sama nie wiem czy dałabym radę zjeść łososia tylko ze szpinakiem. Piękne zdjęcia, przepis ciekawy, nie jestem tylko pewna czy ten jest na mój smak :)
OdpowiedzUsuńMarta@Co Dziś Zjem Na Śniadanie?
Cała zabawa polega na tym, że każdemu coś innego smakuje :)
Usuń