6 października 2013

BLACK&WHITE PASTA Z POMIDORKAMI I GRECKIM SEREM


Nie ważne co, nie ważne gdzie, ważne z kim i jak.
  1. Makaron kokardki z pomidorkami, serem greckim, czosnkiem i pietruszką.
  2. Przy niewielkim, kwadratowym, drewnianym stoliku w rogu przytulnej, bezpiecznej kuchni.
  3. Z osobą, z którą czujemy się dobrze i swobodnie, rozumiemy się bez słów i czerpiemy radość ze wspólnego spędzania czasu za stołem.
  4. W miłej, spokojnej atmosferze, w promieniach słońca wpadających przez okno, z uśmiechem i pozytywnym nastawieniem.




B&W PASTA Z GRILLOWANYMI POMIDORKAMI I GRECKIM SEREM

200 g makarony kokardki
300 g pomidorków koktajlowych
100 g białego sera greckiego
2-3 ząbki czosnku
oliwa truflowa
natka pietruszki

Makaron ugotuj al dente. Pomidorki przekrój na połówki i grilluj na patelni pokrytej oliwą truflową. Co jakiś czas potrząśnij patelnią. Gdy pomidorki zaczną się rumienić dodaj pokrojony w plasterki czosnek, chwilę podsmażaj i zdejmij patelnię z ognia.
Użyj sera greckiego o zwartej konsystencji, pokrój go w niewielką kostkę i wrzuć na patelnię. Całość wymieszaj z makaronem, dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na talerze i posyp posiekaną natką pietruszki.



6 komentarzy:

  1. Czadowy makaron! I świetne zdjęcia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Masz rację najważniejszy jest klimat i osoba. Ale ważne jest też to co na talerzu. Pięknie i kolorowo to pokazałaś. Połączenie składników smaczniutkie :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Gdzie został zakupiony makaron?

    OdpowiedzUsuń
  4. Makaron genialny! Ale połączenie składników także niczego sobie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz, Mam nadzieję, że do mnie wrócisz!