Nie ważne co, nie ważne gdzie, ważne z kim i jak.
- Makaron kokardki z pomidorkami, serem greckim, czosnkiem i pietruszką.
- Przy niewielkim, kwadratowym, drewnianym stoliku w rogu przytulnej, bezpiecznej kuchni.
- Z osobą, z którą czujemy się dobrze i swobodnie, rozumiemy się bez słów i czerpiemy radość ze wspólnego spędzania czasu za stołem.
- W miłej, spokojnej atmosferze, w promieniach słońca wpadających przez okno, z uśmiechem i pozytywnym nastawieniem.
B&W PASTA Z GRILLOWANYMI POMIDORKAMI I GRECKIM SEREM
200 g makarony kokardki
300 g pomidorków koktajlowych
100 g białego sera greckiego
2-3 ząbki czosnku
oliwa truflowa
natka pietruszki
Makaron ugotuj al dente. Pomidorki przekrój na połówki i grilluj na patelni pokrytej oliwą truflową. Co jakiś czas potrząśnij patelnią. Gdy pomidorki zaczną się rumienić dodaj pokrojony w plasterki czosnek, chwilę podsmażaj i zdejmij patelnię z ognia.
Użyj sera greckiego o zwartej konsystencji, pokrój go w niewielką kostkę i wrzuć na patelnię. Całość wymieszaj z makaronem, dopraw solą i pieprzem. Wyłóż na talerze i posyp posiekaną natką pietruszki.
Czadowy makaron! I świetne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńMasz rację najważniejszy jest klimat i osoba. Ale ważne jest też to co na talerzu. Pięknie i kolorowo to pokazałaś. Połączenie składników smaczniutkie :))
OdpowiedzUsuńKlimat świetny! Oczywiście!
OdpowiedzUsuńGdzie został zakupiony makaron?
OdpowiedzUsuńW TK Maxx :)
UsuńMakaron genialny! Ale połączenie składników także niczego sobie :)
OdpowiedzUsuń