Gareth Morgans jest jednym z najpopularniejszych fotografów żywności w Wielkiej Brytanii. Piękne, soczyste zdjęcia, jakie znamy z Jamie Magazine, Olive i Good Food to w dużej mierze dzieło Garetha.
Morgans jest fotografem bardzo wszechstronnym, świetnym w fotografii reklamowej, designerskiej, okładkowej, wydawniczej i korporacyjnej. Współpracował w kampaniach popularnych w Anglii supermarketów Waitrose, Tesco, Morrisons, Sainsbury's
i Marks and Spencers. Jego imponujące portfolio znajduje się na oficjalnej stronie Gareth Morgans Photography. Znajdziecie tam również film pokazujący pracę ekipy Garetha podczas jednej z sesji zdjęciowych.
Prace Gareth'a charakteryzują się jasnością, przejrzystością i nienaganną kompozycją. Fotograf znany jest z tego, że do sesji wykorzystuje własne zestawy talerzy i naczyń, które zna "od podszewki", wie jak wyglądają na zdjęciach, z czym się komponują. Ma świetne oko do szczegółow dzięki czemu jego zdjęcia wyglądają bardzo żywo i naturalnie. Można powiedzieć, że Morgans rozumie jedzenie.
Cyfrowe studio fotograficzne Gareth Morgans Photography, znajdujące się w Shoreditch w Londynie, funkcjonuje od 1997 roku. Powstają w nim zdjęcia dla prestiżowej grupy klientów z Wielkiej Brytanii.
Przestronne wnętrze wyposażone jest w dostępny dla klientów sprzęt i narzędzia kuchenne, a przez większość czasu pięknie oświetla je światło dzienne i to właśnie ono jest tym głównym, wykorzystywanym przez Gareth'a podczas sesji.
Zdjęcia Morgans'a znajdziecie m.in. w książkach Jo Pratt: In the Mood for Entertaining oraz najnowszej - Mad House Cookbook.
Pysznie jest czerpać inspiracje od takiego Artysty!
OdpowiedzUsuń