21 sierpnia 2014

ZUPA KREM Z CUKINII I KUKURYDZY


Tak się jakoś chłodno zrobiło... Jest na to rada. Gorący krem cukiniowo-kukurydziany. Delikatnie rozgrzewa i syci. Zjadam i po chwili mam nową energię na trening.



ZUPA KREM Z CUKINII I KUKURYDZY z mleczkiem kokosowym

1 duża cukinia (lub 2 małe)
1 puszka kukurydzy konserwowej
200 g mleczka kokosowego
5 szalotek
świeży imbir
3 ząbki czosnku
oliwa
około 1 litra bulionu warzywnego
sól i pieprz

Cukinię pozbawić pestek i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie. Dodać posiekany czosnek i imbir, a następnie cukinię. Smażyć przez chwilę i zalać bulionem warzywnym do zakrycia warzyw. Gotować około 10 minut.
Dodać kukurydzę konserwową i gotować kolejne 5-10 minut. Wymieszać z mleczkiem kokosowym, zmiksować na gładki krem i doprawić do smaku.


3 komentarze:

  1. Veronica, I love zucchini. This creamy soup with zucchini surely will make me warm in chilly days. YUM!

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm :) cukinia dobra do wszystkiego! Muszę wypróbować Twój przepis :)

    www.sagneska.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za Twój komentarz, Mam nadzieję, że do mnie wrócisz!